Ta opp forbrukslån for å pusse opp

Når du ønsker å pusse opp hus eller leilighet kan det være praktisk å finansiere prosjektet med et forbrukslån. Ved hjelp av denne investeringen øker du verdien på boligen, i tillegg til at du får freshet opp stue, bad, kjøkken eller hva enn du trenger å pusse opp. Det er lurt å undersøke litt før man bestemmer seg for hvilket forbrukslån man vil benytte. Det er ikke bare renten som vil bestemme hvor mye du må betale tilbake, men også på hvilket tidspunkt du låner pengene. Nettsiden Nettavisen forbrukslån er en tjeneste hvor du enkelt kan finne det beste forbrukslånet til ditt bruk. Her finner du også smålån på dagen til mindre utgifter som haster.

Finn det rette forbrukslånet for oppussing

For å finne det rette forbrukslånet til å pusse opp, er det lurt å undersøke betingelsene på de forskjellige lånealternativene nøye. Når man har bestemt seg for å pusse opp, er det ikke bare rentekostnadene som bestemmer hva lånet koster. De fleste forbrukslån betales ut i form av en engangssum. Straks du mottar pengene, løper rentene. Hvis oppussingsprosjektet ikke krever at du kjøper inn alt på en gang, kan det være lønnsomt med en løsning hvor du kun tar ut det du trenger når du trenger det. Noen tilbydere av forbrukslån tilbyr rammelån hvor du selv kan overføre pengene når du trenger dem.

Men dette er helt avhengig av hva slags prosjekt du skal utføre. I noen tilfeller vet du kanskje at du kommer til å trenge penger til et nytt prosjekt om et år, eller om to år. Da kan et rammelån være veldig praktisk. Muligens har du betalt ned hele lånet innen du trenger å låne igjen. Men når pengene er tilgjengelig, kan du selv overføre dem uten at du behøver å søke om igjen.

Verdiøkning med oppussing

Når du velger å pusse opp, vil som oftest oppussingen øke verdien på boligen din. Du vil ikke i alle tilfelle få like høy verdiøkning som investeringen i oppussingsprosjektet, men nesten uten unntak vil verdien øke. Da kan du i etterkant av oppussingen få anledning til å refinansiere forbrukslånet du har benyttet for å pusse opp med boliglånet. I noen tilfeller kan det være en fordel å få forbrukslånet du benyttet til oppussingen trukket inn i boliglånet om du har anledning innenfor den andel av boligverdien du kan belåne. Hvilken løsning som er lønnsom for deg avhenger helt av ditt oppussingsprosjekt og om du allerede har lånt opp den andelen av verdien som du har anledning til.

Uansett hvordan du løser dette til slutt for at det skal bli så kostnadseffektivt som mulig, så er det meget praktisk å kunne ta opp et forbrukslån for å pusse opp. I mange tilfeller har man heller ikke noe annet valg enn å låne penger for å utføre et oppussingsprosjekt. Ikke alle prosjekter kan vente til du kan få spart opp pengene. Hvis taket har begynt å lekke, eller vann trekker inn gjennom kledningen på huset, bør du vurdere å pusse opp raskt så ikke fukten forårsaker ytterligere skader på huset.

Pusse opp med rammelån

Det kan være store fordeler med å benytte et forbrukslån i form av et rammelån til oppussing. Noen rammelån koster ingenting å beholde tilgjengelig når man først har fått opprettet det. Første gangen du oppretter det, vil du bli belastet et etableringsgebyr, men så lenge du kun har det tilgjengelig, vil noen lån ikke koste deg noe å beholde. Med denne typen lån kan du alltid overføre penger igjen når tiden kommer for at du må pusse opp igjen. Har man en eldre bolig, er det stadig nye rom som trenger et malingstrøk eller kanskje man trenger et nytt bad. Gamle hus trenger stadig fornyelse hvis man skal unngå at de forfaller.

Scroll to top