Hva er Norges beste boligalarmselskap?

Det vil være nesten utenkelig å enten bygge ny eller pusse opp en eksisterende bolig i dag, uten samtidig å installere en eller annen form for alarmsystem. Godkjente røykvarslere har allerede vært påbudt i en årrekke, det samme med brannslukkere, men selv om kvaliteten på disse er aldri så gode så kommer de ikke i nærheten av hva et fullverdig system kan levere.

Sikrer mot både innbrudd og brann

I tillegg til å varsle om en eventuell røykdannelse og mulig brann i et eller flere rom i en bolig vil et fullverdig alarmsystem også kunne varsle om både vannlekkasjer, uønskede temperaturendringer og innbrudd. Alt for å sikre både liv og verdier på best mulig måte, og da er det heller ikke unaturlig man ønsker seg det som er best egnet for nettopp det behovet man måtte ha. Og kanskje litt til.

Vanskelige vurderinger

Det kan imidlertid være svært vanskelig å si hva som er desidert best til enhver tid, men det er ofte store forskjeller på de dyreste og de rimeligste løsningene, og det at et alarmsystem er forsikringsgodkjent, såkalt FG-godkjent, er ikke nødvendigvis ensbetydende med at det er best. Denne godkjenningsordningen sier ikke annet enn at alarmen overholder minimumskravet for å kunne brukes i Norge uten at det påvirker egenandelen hos forsikringsselskapet, ikke noe om hvor effektiv den er, eller hvor effektive tjenestene rundt kan være når det virkelig gjelder.

Følg markedet nøye

For å få det til en hver tids beste alternativ kan det lønne seg å følge markedet nøye og å jevnlig be om tilbud fra flere aktører slik at man har flere forskjellige man kan sammenligne.
Noen av de største aktørene på markedet i dag er Verisure og Sektor Alarm som begge scorer høyt på markedsundersøkelser og i forbrukertester utført av blant annet TV2 Hjelper deg. Selv om slike tester ofte kun tar utgangspunkt i helt generelle situasjoner vil de likevel være til stor hjelp da man får et godt innblikk i hva nøytrale tredjeparter konkluderer med, og resultatene er objektive og uten å være påvirket av andre forhold enn de faktiske.

Be om pris på tilleggstjenester

Rent fysisk er det lite som skiller de forskjellige alarmsystemene fra hverandre. De består av enheter som detekterer branntilløp og innbrudd, alt avhengig av hvilke sensorer man kjøper og installerer. De store forskjellene ligger mer i hvordan de monteres, hvilke tjenester sentralen kan settes opp til, og hvilke tilleggstjenester man kan få.

Noen selskaper tilbyr vakttjeneste med vekter, vaktsentral med døgnkontinuerlig overvåking av boligen og 24 timers utrykningstjeneste ved de eventuelle endelsene som måtte oppstå. Likeledes finnes det en lang rekke tjenester man kan styre selv, blant annet sms-varsling, detaljstyring av hvilke sensorer som skal være aktive på bestemte tider av døgnet og overføring av video etter eget ønske.

Derfor kan det være lurt å innhente flere priser, også fra samme aktør, hvor man ber om priser på de forskjellige pakkeløsninger for seg, og hva hver enkelt tjeneste de kan tilby koster i tillegg. Besteboligalarm.com lar deg enkelt finne beste pris på boligalarmer.

Scroll to top